A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берездівська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

СБУ зібрала доказову базу ще на трьох колаборантів, яких рф «призначила» керівниками на Херсонщині

Дата: 08.08.2022 16:05
Кількість переглядів: 434

Співробітники Служби безпеки України зібрали беззаперечні докази добровільної співпраці з ворогом на тимчасово окупованій території Херсонщини ще трьох «посадовців».

Зокрема, з початку широкомасштабного вторгнення рф активно співпрацює з окупантами «директор» Херсонського водоканалу. Зловживаючи повноваженнями, колаборант розпорядився відправити спецтехніку на підмогу російській армії. Завдяки цьому загарбники змогли облаштувати оборонні позиції навколо окупованого обласного центру.

Більше того зрадник змушував своїх підлеглих брати участь у масовках, публічно виступаючи на підтримку окупаційного режиму.

Ще одна колаборантка отримала кар’єрне підвищення та обійняла посаду «виконуючої обов’язки головного лікаря Білозерського центру первинної медико-санітарної допомоги».

Жінка запевнила загарбників, що готова працевлаштовувати лікарів з рф та окупованого Криму. Крім того, вона обіцяла «старанно» працювати над створенням «позитивного іміджу» окупаційної влади, зокрема, вирішити проблеми із медичним забезпеченням у регіоні.

Наразі обом «чиновникам» оголошено про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Отримав підозру від СБУ і фейковий правоохоронець, який обійняв посаду «начальника Новокаховського відділу по боротьбі з економічними злочинами».

У новому статусі він активно працював для зриву посівної кампанії на Херсонщині. Чоловік заручився підтримкою «військового коменданта» та тероризував фермерські господарства Каховського району.

У розпал посівної він зухвало вилучав у них насіннєвий матеріал і мінеральні добрива. Обґрунтовував свої дії нібито недотриманням з боку фермерів умов зберігання добрив та збіжжя.

Наразі відносно нього СБУ здійснює досудове розслідування за статтею 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

СБУ попереджає: кожен, хто перейшов на бік ворога, неодмінно буде покараний за законом.

Заходи з викриття колаборантів проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.

 

Стаття з фото


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь