A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берездівська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Інформація щодо результатів діяльності Шепетівської окружної прокуратури з місцем дислокації у м. Славута за І півріччя 2022 року

Дата: 19.07.2022 10:51
Кількість переглядів: 425

Статтею 131-1 Конституції України на органи прокуратури покладено виконання трьох функцій, на реалізації яких упродовж І півріччя 2022 року концентрувались зусилля окружної прокуратури.

 

Підтримання публічного обвинувачення в суді

 

Упродовж 6 місяців 2022 року процесуальними прокурорами до суду скеровано обвинувальні акти у 67 кримінальних провадженнях стосовно 70 осіб, обвинувачених у вчиненні кримінальних правопорушень.

Процесуальними керівниками окружної прокуратури підтримано публічне обвинувачення в суді у 81 кримінальному провадженні, в тому числі: у  52 – з ухваленням обвинувальних вироків. З них: у 24 кримінальних провадженнях затверджено угоди про примирення між потерпілим та обвинуваченим, у                          9 кримінальних провадженнях затверджено угоди про визнання винуватості.

Зокрема,  Шепетівською окружною прокуратурою з місцем дислокації у                  м. Славута 18.03.2022 на розгляд до Ізяславського районного суду спрямовано обвинувальний акт щодо Сахновецького сільського голови за фактом вчинення останньою злочинів,  передбачених  ч. 3 ст. 15 ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК  України.

За результатом досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що  сільський голова, перебуваючи 05.08.2020 за місцем роботи у адміністративному приміщенні Сахновецької сільської ради Шепетівського району, вчинила службове підроблення, склавши на офіційному бланку сільської ради  друкований текст офіційних  документів - витягів з рішення № 5 шостої сесії сьомого скликання Сахновецької сільської ради від 17.07.2020 на земельні ділянки загальною площею 17 га на суму 1 091 400 грн.

Окрім того, Сахновецький сільський голова надала невстановленим в ході досудового розслідування особам завідомо підроблені нею вищевказані витяги із рішення сесії сільської ради для подальшого розроблення останніми  проектів землеустрою.

На даний час кримінальне провадження перебуває на розгляді у суді.

Також, Шепетівською окружною прокуратурою з місцем дислокації у                 м. Славута 26.05.2022 до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя Синельниківського району Дніпропетровської області за фактом таємного викрадення чужого майна (крадіжка), вчиненому повторно, в умовах воєнного стану та в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України).

 За даними слідства, чоловік перебуваючи 30.04.2022 у приміщенні «Дім молитв» у  м. Славута, викрав у жінкипереміщеної  з тимчасово окупованої території Донецької області, значну суму грошових коштів в іноземній та вітчизняній валюті, та намагався втекти.

 

Кримінальне провадження перебуває на розгляді у суді.

Окрім того,  28.06.2022 до Славутського міськрайонного суду скеровано обвинувальний акт за ч. 1 ст. 115 КК України стосовно 50 – річного чоловіка, який 12.05.2022 у с. Нижні Головлі Шепетівського району лезом ножа умисно наніс місцевому мешканцю  тілесні ушкодження, від яких потерпілий помер на місці події.

Розгляд справи триває.

 

Організація і процесуальне керівництво досудовим розслідуванням, вирішення відповідно закону інших питань під час кримінального провадження, нагляду за негласними та іншими слідчими і розшуковими діями органів правопорядку

 

В ході здійснення процесуального керівництва, процесуальними прокурорами надано слідчим/дізнавачам 53 письмові вказівки, скасовано                         42 необґрунтовані постанови про закриття кримінальних проваджень.

Прокурорами прокуратури прийнято участь в розгляді слідчим суддею                   1 скарги з питань досудового розслідування.  

Упродовж поточного року прокуратурою погоджено 8 клопотань слідчих про обрання запобіжних заходів підозрюваним особам.

 

Представництво інтересів держави в суді у виключних

випадках і в порядку, що визначені законом

 

Упродовж 6 місяців 2022 року окружною прокуратурою до суду заявлено 13 позовних заяв. 

До прикладу, Шепетівською окружною прокуратурою з місцем дислокації у м. Славута заявлено позовні вимоги про визнання недійсним договору про закупівлю Славутською міською лікарнею дизельного палива та бензину у одного із Запорізьких товариств, визнання недійсними додаткових угод до договору та стягнення коштів з постачальника у державний бюджет у сумі  347 808  грн.

Установлено, що з метою отримання перемоги у відкритих торгах підприємство надало неправдиві документи щодо своєї діяльності, завідомо розуміючи, що без цієї інформації їхні пропозиції були б відхиленими.

За результатами аукціону, у квітні минулого року між лікарнею та постачальником було укладено договір про поставку пального, а в подальшому - декілька додаткових угод, якими безпідставно збільшено ціну за одиницю товару.

Позов перебуває на розгляді у Господарському суді Запорізької області.

Крім того, Шепетівською окружною прокуратурою з місцем дислокації у                м. Славута 10.05.2022 до Полонського районного суду Хмельницької області заявлено позов  в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції в спірних правовідносинах – Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Хмельницькій області, Крупецької сільської ради  про стягнення з особи шкоди, завданої незаконним виловом риби, на суму 68 225 грн, який перебуває на розгляді.

Упродовж І півріччя поточного року судами задоволено 4 позовні заяви окружної прокуратури про стягнення витрат на стаціонарне лікування потерпілих  від кримінальних правопорушень.

Незмінним пріоритетом в діяльності правоохоронних органів була і залишається протидія корупції.

Так, у січні 2022 року Шепетівською окружною прокуратурою з місцем дислокації у м. Славута до суду скеровано обвинувальний акт за обвинуваченням сільського голови Михайлюцької сільської ради Шепетівського району Хмельницької області у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

В ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що посадовець вимагав та  отримав 30.09.2021 неправомірну вигоду у розмірі                   3 000 доларів США  за вирішення питання про виділення 3 земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства  площею  6 га  на території Михайлюцької сільської ради.

Судовий розгляд кримінального провадження триває.

Також, забезпечено участь у розгляді 1 справи про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.

 

Нагляд за додержанням законів при виконанні

судових рішень у кримінальних провадженнях

та інших заходів примусового характеру

 

Упродовж першого півріччя 2022 року окружною прокуратурою до територіальних підрозділів Національної поліції, виправних колоній, органів пробації, підрозділів державної виконавчої служби, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій в порядку ст. 26 Закону України «Про прокуратуру» внесено 6  документів реагування.

 

Забезпечення виконання вимог Закону України

«Про прокуратуру» щодо  інформування суспільства

про свою діяльність

 

У І півріччі 2022 року в засобах масової інформації висвітлено  47 повідомлень про діяльність окружної прокуратури.

 

Розгляд звернень громадян

 

Упродовж шести місяців 2022 року в окружну прокуратуру з місцем дислокації у м. Славута від фізичних та юридичних осіб надійшло 39 звернень, з яких вирішено 24 звернення, 15 звернень скеровано для вирішення у інші відомства.

 

 

Перший заступник керівника

Шепетівської окружної прокуратури                                  Олександр БАЗАН     

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь