A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берездівська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Військова адміністрація Хмельниччини просить підприємців не здійснювати спекулятивного підняття цін

Дата: 02.03.2022 08:28
Кількість переглядів: 410

Звертаємося до приватних підприємців та власників торгівельних мереж Хмельниччини, які здійснюють торгівлю продуктами харчування, власників аптек, автозаправних станцій з переконливим проханням: НЕ ЗДІЙСНЮВАТИ СПЕКУЛЯТИВНОГО ПІДНЯТТЯ ЦІН, в першу чергу, на продукти харчування, лікарські засоби та пальне!

В області почастішали випадки відмови здійснення розрахунків платіжними картками. Відмова окремих операторів торгівельних мереж, аптек і АЗС від прийняття безготівкової оплати в умовах воєнного стану є додатковим та нічим не виправданим ризиком.

Протягом останніх діб до Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області надходять непоодинокі скарги споживачів щодо відмови окремими суб’єктами господарювання у здійсненні безготівкових розрахунків в умовах належного стану функціонування банківської системи.

Статтею 17 Закону України «Про захист прав споживачів» встановлено, що за всіма споживачами однаковою мірою визнається право на задоволення їх потреб у сфері торговельного та інших видів обслуговування. Встановлення будь-яких переваг, застосування прямих або непрямих обмежень прав споживачів не допускається, крім випадків, передбачених нормативно-правовими актами.

Також згаданою статтею встановлено право споживача на вільний вибір товарів і послуг у зручний для нього час та на вільне здійснення безготівкових розрахунків з урахуванням режиму роботи та обов’язкових для продавця (виконавця) форм (видів) розрахунків, установлених законодавством України.

Продавець (виконавець) зобов’язаний всіляко сприяти споживачеві у вільному виборі продукції та форм її оплати.

Звертаємо увагу, що відмова у безготівковому розрахунку за придбані товари та надані послуги свідчить про обмеження прав споживача та є порушенням вимог законодавства, за яке передбачена відповідальність, встановлена статтею 23 Закону України «Про захист прав споживачів» та статтею 155 Кодексу України про адміністративні правопорушення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь