A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берездівська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Про сплату податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за 2020 рік.

Дата: 10.06.2021 16:41
Кількість переглядів: 1128

 Головним управлінням ДПС у Хмельницькій області проводиться робота по нарахуванню   для громадян податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за 2020 рік.

       Відповідно до п.п. 266.3.1 п. 266.3 ст.266 Податкового кодексу України  від 2 грудня 2010 року No 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) базою оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток.

        База оподаткування об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, які перебувають у власності фізичних осіб, обчислюється контролюючим органом на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та ставок податків, затверджених органами місцевого самоврядування. 

        Щодо житлової нерухомості, то  податком на нерухомість обкладаються «зайві»  квадратні метри: квартири площею понад 60 кв.м., будинки більш як 120 кв.м., а також квартири і будиноки загальною площею більш як 180 кв.м.

         Платити податок на нерухомість потрібно не всім, є винятки : так за житлову нерухомість не сплачують податки сім’ї, які виховують 5 і більше дітей, не сплачується податок за частки, які належать дітям сиротам, не оподатковуються будівлі дитячих будинків сімейного типу, не оподатковується нерухомість визнана непридатною для проживання. Додатково пільги щодо сплати податку можуть визначатись для фізичних осіб виходячи з їх майнового стану та доходів, а по об’єктах нежитлової нерухомості – в залежності від майна, яке є б’єктом оподаткування в рішеннях органів місцевого самоврядування.

       Обчислення суми податку з об’єкта/об’єктів нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється контролюючим органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості виходячи із загальної площі кожного з об’єктів нежитлової нерухомості та відповідної ставки податку.

      Податкові  повідомлення-рішення про сплату сум податку  з відповідними платіжними реквізити,  за місцезнаходженням кожного з об’єктів житлової та/або нежитлової   нерухомості, надсилаються платнику податку  до 1 липня року 2021 року.       

         Громадяни, які отримають такі повідомлення, зобов’язані сплатити до місцевого бюджету податкове зобов’язання з податку на нерухомість протягом 60  днів з дня вручення такого повідомлення. Якщо протягом вказаного періоду податок буде не сплачений, платнику буде нарахована штрафна санкція та пеня за несвоєчасну сплату такого зобов’язання.

         У разі, якщо громадяни не отримають такі повідомлення, але мають  у власності об’єкти оподаткування  або не згідні з визначеним розміром податку,  необхідно звернутись для уточнення правомірності та правильності нарахування податку  до Славутської ДПІ за адресою:                м. Славута, вул. Козацька, 26, кабінет № 101 та кабінет 204. 

 

            Всі питання щодо сплати податку  також можна з’ясувати зателефонувавши за такими номерами : 7-05-37; 7-02-15; 7-12-95.

Славутська ДПІ

 

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь